Energiebeheer 2018-03-29T21:40:52+00:00

Energiebeheer

Wilt u meer inzicht in uw energieverbruik en heeft u onvoldoende controle over de kosten? Of wilt u graag energiebesparende maatregelen doorvoeren maar weet u niet waar te beginnen of welke maatregelen het beste toe te passen? E4Q staat u hierin bij door te fungeren als uw energiebeheerder.

Monitoring en analyses
Inzicht in het energieverbruik start met het bijhouden ervan, ofwel monitoring. Met een trendanalyse signaleren wij hoe uw gebruik zich ontwikkelt. Met analyses op detailniveau stellen wij voor u vast op welke dagen en tijdstippen (te grote) belastingen plaatsvinden en wat de veroorzakers zijn.

Monitoring in detail door E4Q creëert zoveel inzicht voor u, dat het direct tot besparingsmaatregelen kan leiden.

Benchmarking
E4Q vergelijkt het energieverbruik van uw gebouw met dat van vergelijkbare gebouwen of van uw gebouwen onderling. Wij stellen daarmee vast waar uw gebouw ‘staat’. Deze benchmarking laat zien of uw gebouw het energetisch goed of minder goed doet. Met dit inzicht adviseren wij u bij het maken van de juiste keuzes over energiebesparing voor uw gebouw.

Advisering
Wij brengen uw energieverbruik en de bijbehorende kosten terug door u te adviseren over:

  • de meest energie-efficiënte besparende maatregelen
  • optimalisatie instellingen gebouw-installaties
  • gedragsmaatregelen.

Inkoop

E4Q zorgt voor zo gunstig mogelijke contracten. Naast de prijs zijn ook veel kwalitatieve elementen van belang.

Administratie

Onterecht gefactureerde bedragen worden teruggevorderd. Uw complete energieboekhouding wordt bijgehouden.

Beheer

Het verbruik van energie wordt nauwlettend geanalyseerd op basis van trends en ontwikkelingen. Wij benchmarken daar waar mogelijk.

Duurzaamheid

Toepassing van zonnepanelen kan tot in detail worden berekend, maar het is ook mogelijk uw CO2-footprint vast te stellen.